Vlaardingen Chiropractici Kunnen Scoliose Helpen

Vlaardingen Chiropractici Kunnen Scoliose Helpen

Vlaardingen Chiropractors May Help Scoliosis

Onder veelvoorkomende aandoeningen is scoliose een mogelijkheid die veel ongemak en onbeweeglijkheid kan veroorzaken. Tussen 5 miljoen en 7 miljoen mensen in de Verenigde Staten worden getroffen door scoliose. Vlaardingen chiropractici hebben de mogelijkheid om hulp te bieden aan vele scoliosepatiënten, waardoor hun dagelijks leven beter beheersbaar wordt.

Wat is Scoliose?

Scoliose is een aandoening van de wervelkolom waarbij een laterale of zijwaartse kromming van meer dan 10 graden ontstaat. Meestal is de oorzaak van deze unieke kromming onbekend, maar in ongeveer 20 procent van de gevallen zijn zaken als neurologische aandoeningen, trauma's of tumoren verantwoordelijk. Scoliose zonder bekende oorzaak wordt idiopathisch genoemd.

Als iemand functionele scoliose heeft, betekent dit dat een posturale probleem, spierspasmen of benen met verschillende lengten de oorzaak zijn. Dit type scoliose kan meestal worden verholpen. Als de scoliose als structureel wordt beschouwd, zijn verschillende houdingsstrategieën meestal niet effectief. Scoliose komt vaker voor bij meisjes en deze ontwikkelt zich meestal tussen de leeftijd van 10 en 15. Het kan ook worden doorgegeven, dus als een ouder of broer of zus het heeft, is de kans groter dat een jonger kind het krijgt.

Veelvoorkomende symptomen van scoliose

Enkele veel voorkomende symptomen van scoliose zijn intense pijn, verminderde bewegingsuitslag, verminderde longfunctie en verminderde hartfunctie. Psychische problemen, waaronder een verminderd zelfrespect, zijn ook een veel voorkomend probleem bij mensen met scoliose. Ongeveer 80 procent van de mensen met scoliose heeft een kromming van minder dan 20 graden, maar omdat het het vaakst voorkomt tijdens de adolescentie, is het mogelijk om in korte tijd grote stijgingen van de kromming te zien. Scoliose wordt meestal gediagnosticeerd door middel van fysieke evaluatie en röntgenstralen om de mate van de wervelkolom kromming te bepalen.

Chiropractische behandeling voor scoliose

Enkele van de meest effectieve behandelingen uitgevoerd door Vlaardingen chiropractors voor scoliose omvatten spinale manipulatie, elektrische spierstimulatie en therapeutische oefeningen. Dit is een gebied dat niet veel aandacht of onderzoek heeft gekregen, maar veel patiënten met scoliose die een chiropractische behandeling hebben ondergaan, melden een verbetering van hun toestand.

Zelfs als de kromming van de wervelkolom niet volledig is gecorrigeerd, zal eventuele pijn of problemen die hebben bijgedragen aan het scoliose-ongemak, worden aangepakt. Soms zorgt de verandering in houding en gang veroorzaakt door scoliose voor overcompensatie van andere gebieden, waardoor pijn ontstaat en nieuwe problemen ontstaan. Je chiropractor bij Chiropractie Holystaete gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van al je structurele pijntjes en kwalen en zoekt de oplossing die het beste bij jouw specifieke situatie past.

Bij Chiropractie Holystaete helpt ons team u om uw vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754