Kunst

Chiropractie Vlaardingen XB-vrouwen met wervelkolommodel

Chiropractie is de Wetenschap, die de relatie onderzoekt tussen de wervelkolom en het zenuwstelsel en is gebaseerd op het wetenschappelijke feit dat elke cel, elk orgaan en elk orgaansysteem in het lichaam door het zenuwstelsel wordt aangestuurd.

Het zenuwstelsel kan worden onderverdeeld in:

  • het centrale zenuwstelsel
  • het perifere zenuwstelsel

Het centrale zenuwstelsel bestaat uit de grote en kleine hersenen en het ruggenmerg. Het perifere zenuwstelsel is dat deel van het zenuwstelsel, dat buiten de hersenen en het ruggenmerg gelegen is. De hersenen worden beschermd door de schedel. Het ruggenmerg wordt beschermd door de wervelkolom. De wervelkolom bestaat uit 24 wervels met onderaan het heiligbeen en het staartbeen.


Chiropractie een Kunst op zich

Aan de hand van de resultaten van het onderzoek, de Myovision Scan en de gezondheidssituatie van de patiënt wordt een specifiek behandelschema opgesteld om het functioneren van de wervelkolom en het zenuwstelsel te verbeteren. In de chiropractie wordt vaak gesproken over “adjustment” – dit woord omschrijft de vele technieken van specifiek en gecontroleerd uitgevoerde druk om het functioneren van de wervelkolom te verbeteren. Als door het aanbrengen van correcties het functioneren van de wervelkolom is verbeterd heeft ook het zenuwstelsel de mogelijkheid zich te herstellen en daarmee zal ook de gezondheid verbeteren. Het gebruik van de juiste hoeveelheid kracht in de juiste richting – dit kunnen snelle gelijkmatige bewegingen zijn, maar ook een langzame constante druk - maakt Chiropractie tot een Kunst op zich.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754