Rugpijn Behandeling in Vlaardingen

 lage rugpijn verlichting met chiropractische zorg

Als u met chronische rugpijn leeft, is chiropractische zorg in Vlaardingen misschien een goede behandelingsoptie. Bijna iedereen zal tijdens zijn leven een vorm van rugpijn ervaren, gaande van licht irriterend tot volledig kreupel. Ongeacht de mate van pijn die je ervaart en of deze acuut is of chronisch is geworden, je zou op zijn minst waarschijnlijk liever zonder leven. In de meest extreme gevallen kan het moeilijk zijn om ermee door te gaan. Dit artikel is bedoeld om u te helpen begrijpen wat de oorzaak is van lage rugklachten en hoe chiropractische behandeling u kan helpen langdurige gezondheid te bereiken, zodat u kunt blijven genieten van die wandelingen in het park.


Rugpijn

De rug is een brede term die een groot deel van het lichaam bedekt. Het bestaat uit veel pezen, ligamenten, schijven, spieren en botten. Zonder een goed begrip van deze verschillende delen, kan het ingewikkeld zijn om de bron van de pijn op te sporen en aan te pakken. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende problemen en hun identificerende functies uitgelegd. Het legt ook uit hoe chiropractie medicijnen kunnen helpen om ze op te lossen. Dit is een algemene richtlijn om u te helpen bij uw zoektocht naar een effectieve behandeling, maar we raden u ten sterkste aan een professionele mening te vragen voor een juiste diagnose van deze problemen.


Schijf uitstulpingen en hernia

Disc uitstulpingen en herniations zijn aandoeningen waarbij de buitenste randen van de schijven, gelegen tussen de wervels, zijn beschadigd. Dit zorgt ervoor dat het geleiachtige centrum uitpuilt of naar buiten wordt geduwd. Dit is een verrassend veel voorkomend probleem en het is vaak, maar niet altijd, erg pijnlijk. Veel mensen met deze aandoening voelen helemaal niets. De kwaliteit en intensiteit ervan, voor degenen die pijn ervaren, is afhankelijk van het type en de positie van de hernia. Als de beschadigde schijf een omringende zenuw irriteert, is schieten of stekende pijn, samen met zwakte in de benen, vaak ernstig.

Het is belangrijk dat dit probleem correct wordt geïdentificeerd en onmiddellijk wordt behandeld om verdere schade te voorkomen. Een chiropractor in Vlaardingen zal je rug grondig beoordelen om de omvang van het probleem en de juiste behandeling te bepalen om verslechtering van de hernia te voorkomen en verlichting te bieden voor de bijbehorende pijn.


Subluxaties

Subluxatie is een medische term die een verkeerde uitlijning in de wervelkolom beschrijft. Er zijn veel verschillende oorzaken, waaronder fysieke stress, trauma en toxines. Subluxaties zijn vaak behoorlijk pijnlijk en kunnen de normale beweging verstoren. Subluxaties zijn een van de meest over het hoofd gezien bijdragers aan rugpijn. Chiropractoren zijn getraind om dit probleem te identificeren en te corrigeren met behulp van niet-invasieve aanpassingstechnieken.


Spierverstuikingen en Pees- of Ligamentstammen

Stammen en verstuikingen treden meestal op als we taken uitvoeren waaraan ons lichaam niet gewend is, of wanneer we betrokken zijn bij een ongeluk. Heffen tijdens het draaien of strekken langs iemands grenzen zijn veel voorkomende oorzaken van verrekkingen en verstuikingen van de rug. Deze kunnen extreem pijnlijk zijn en gaan vaak gepaard met zwelling en blauwe plekken in de omgeving. Stammen en verstuikingen in de rug hebben de neiging om veranderingen in de uitlijning van de wervelkolom te veroorzaken en reageren typisch goed op chiropractische zorg.


Stress en Rugpijn

Chronische stress veroorzaakt ravage aan het lichaam en kan uiteindelijk leiden tot hyper-spanning en chronische rugpijn. De rugpijn is een gevolg van spanning en spierspasmen die optreden wanneer stresshormonen vrijkomen. De spanning zal zich vaak ophopen in zogenaamde triggerpoints. Deze triggerpoints kunnen zeer pijnlijk zijn en hebben professionele aandacht nodig om op te lossen. Chiropractors hebben de kennis en hulpmiddelen om stress van triggerpoints te verminderen en om te gaan met onderliggende onevenwichtigheden in het zenuwstelsel die mogelijk uw lichaam opgesloten houden in patronen van stress en pijn.


Andere problemen die rugpijn veroorzaken

Er is aangetoond dat aandoeningen zoals obesitas, artritis, nierstenen en urineweginfecties symptomen van lage rugpijn veroorzaken. Dit zijn allemaal ernstige problemen die onmiddellijk moeten worden geïdentificeerd en behandeld om gezondheidsproblemen op de lange termijn te voorkomen. Chiropractische artsen uit Vlaardingen zijn opgeleid om deze problemen te identificeren en ondersteunen u bij het verkrijgen van de juiste behandeling. Veel van deze problemen kunnen hun oorzaak hebben in verkeerde uitlijningen van de wervelkolom en goed reageren op chiropractische aanpassingen.

Als u vragen heeft over hoe ons team bij Chiropractie Holystaete u kan helpen, vraag dan vandaag uw consult aan.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754