Worstelen met ischias

onze chiropractische kliniek helpt ischias pijn

Als u pijn ervaart die vanaf de achterkant van de billen helemaal langs de benen uitstraalt dan kunt u een veel voorkomende aandoening hebben die ischias wordt genoemd. Veel mensen zoeken naar een behandling om van de pijn van ischias af te komen maar velen bereiken nooit een lange termijn oplossing. Onbehandelde ischias kan blijven verergen en het dagelijks leven moeilijker maken.


Heupzucht in Vlaardingen

Ischias, die ook bekend staat als heupneuralgie, is een aandoening die pijn veroorzaakt in de onderrug, langs de achterkant van het been en in de voet. Het kan langdurig zitten en staan ​​moeilijk maken en kan leiden tot zwakte, tintelingen en gevoelloosheid in het been en de voet. Het zal vaak gedurende het hele leven van een persoon komen en gaan, met perioden van verschillende gradaties van pijn en ongemak tot gevolg. Als dit niet wordt aangepakt, zal heuppijn in het algemeen erger worden en de zenuw kan permanent gewond raken.

De reden dat de pijn zich lijkt te verplaatsen langs de benen en de rug, is omdat het wordt veroorzaakt door de compressie van de sciatische zenuw, de langste zenuw in het lichaam. Deze zenuw stamt uit de lumbale wervelkolom en strekt zich uit tot in de billen voordat hij van het been naar de enkel en de voet gaat. Wanneer de wervels in de lage rug worden samengedrukt, kunnen de wortels van de heupzenuw worden samengeknepen en geïrriteerd, wat de pijn en verwonding veroorzaakt.


Hoe ontwikkel je Ischias?

Er zijn een aantal factoren die tot ischias kunnen leiden. Het wordt meestal veroorzaakt door letsel aan de schijf en uitstulpingen. In dit geval drukt de schijf tegen de zenuwwortel die het probleem veroorzaakt. Schadeverwondingen kunnen optreden als gevolg van een slechte houding en ongevallen. Ischias komt ook vaak voor bij subluxaties (afwijkingen in de wervelkolom) als gevolg van posturele problemen, zwangerschap of trauma. Sommige patiënten vertellen dat ze gewoon vooroverbogen om een stuk papier op te pakken en op dat moment werden getroffen door extreme pijn. De realiteit is dat de conditie van de wervelkolom al geruime tijd aan het verslechteren was voordat het triggerincident plaatsvond.


Chiropractische zorg voor Ischias

Onze chiropractor heeft veel ervaring met het achterhalen van de oorzaak van ischias en het bepalen van de meest geschikte behandelmethode. Na een grondige beoordeling van het unieke probleem van het individu, worden er zachte aanpassingen aangebracht waardoor het lichaam zijn natuurlijke uitlijning kan herstellen.

Sommige mensen reageren heel snel terwijl anderen meer tijd nodig hebben om te herstellen. Het hangt echt af van de conditie van de schijf of de gewrichten die de chiropractor moet corrigeren. In de meeste gevallen, hoe langer het probleem aanhoudt, hoe langer het duurt om correctie te bereiken. Het goede nieuws is dat het meestal minder tijd kost om een ​​probleem als dit op te lossen dan het heeft gekost om het te maken. Zodra de positie van de wervelkolom en de schijven zijn verbeterd, rapporteren patiënten vaak verbeteringen in hun algehele gezondheid. Als je last hebt van ischias, bel dan vandaag ons team bij Chiropractie Holystaete.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754