Hernia

Chiropractie Vlaardingen XB Hernia

Tussenwervelschijf

Een tussenwervelschijf is te vergelijken met een vitamine capsule, een afgesloten flexibel omhulsel waarin vloeistof zit. Door het uitoefenen van druk aan de ene kant wordt de vloeistof naar de andere kant gedrukt en vormt een uitstulping.


Tussenwervel uitstulping

Wanneer een wervel verschuift kan de verandering van positie druk uitoefenen op de zijkant van de tussenwervelschijf, resulterend in een uitstulping, waarbij het buitenste omhulsel intact blijft. Deze tussenwervelschijf uitstulping kan druk uitoefenen op de zenuwwortel; of het kan uitstulpen in een andere richting en structurele veranderingen teweegbrengen, inclusief degeneratie en fusie van wervels


Tussenwervelschijf hernia

Dezelfde structurele condities die een uitstulping veroorzaken kunnen tot een hernia leiden, waarbij het buitenste omhulsel scheurt en de vloeistof naar buiten lekt – vaak in het wervelkanaal.


Pijn / uitstulping / hernia

Deze omstandigheden zijn voor veel mensen een dagelijks feit, maar zijn niet altijd met elkaar verbonden. Veel mensen lopen rond met een uitstulping van een tussenwervelschijf of een hernia die geen klachten veroorzaakt. Wanneer er sprake is van rugpijn en beenpijn wordt meestal direct gedacht aan een hernia, maar overmatige inspanning van de lage rug en beenspieren of piriformis die Ischias veroorzaakt kan dezelfde klachten geven.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754