Schade aan de schijf in Vlaardingen?

letsel aan de schijf kan worden geholpen door een chiropractor

Woon je met een hernia of ander schijfletsel in Vlaardingen? Als je het vermoeden hebt dat je chronische rugpijn wordt veroorzaakt door een schijfverwonding, of als je een diagnose hebt ontvangen die bevestigt dat je met dit soort problemen te maken hebt, zul je waarschijnlijk profiteren van de beste chiropractische zorg in Vlaardingen die u kunt vinden.

Of de pijn nu mild of ernstig is, het is belangrijk om er snel mee om te gaan, zodat het probleem geen blijvende schade aanricht. Het volgende artikel bespreekt enkele van de symptomen van schijfverwondingen met als doel je te helpen begrijpen waar je mee te maken hebt. Het gaat ook in op de manier waarop chiropractische zorg u onmiddellijke verlichting kan bieden van de pijn en het ongemak die gepaard gaan met een schijfverwonding, evenals mogelijk herstel op de lange termijn.


Schadebehandeling in Vlaardingen

De kleine kussentjes die tussen je wervels liggen, worden de tussenwervelschijven genoemd. Elk van deze schijven heeft een taaie buitenring en een zacht gelachtig midden. De taak van je schijf is om beide te verbinden en om je wervels van elkaar te scheiden. Deze schijven fungeren als kussens, of schokdempers, zodat de botten geen contact met elkaar maken wanneer u zich verplaatst, grote objecten draagt ​​en voorover buigt. Zonder de schijven zou je letterlijk je bovenlichaam niet kunnen bewegen. Hier zijn enkele van de verschillende soorten schijfverwondingen die bewegingen van het bovenlichaam pijnlijk en moeilijk maken:

  • Een uitstekende schijf ontstaat wanneer de schijf asymmetrisch wordt en de gel wordt uitgeduwd of uitpuilt.
  • Een hernia is wanneer het schijfmateriaal zo ver is gescheurd dat de gel naar buiten duwt.
  • Een schijfextrusie is het ergste type schijfverwonding. Dit is wanneer de gel ballonnen uitgebreid in het gebied buiten de wervels of afbreekt van de schijf.

Tekenen en symptomen van een schijfverwonding

Alle bovengenoemde problemen hebben de neiging om te resulteren in aanzienlijke rugpijn, gevoelloosheid en bewegingsbeperking als gevolg van de irritatie van de zenuwwortels op het punt waar de verwonding optreedt en de impact die dit heeft op de omliggende weefsels. Een aantal pijnlijke symptomen kan voortkomen uit deze irritatie van de zenuwen en schade, inclusief maar niet beperkt tot:

  • Rugpijn
  • Nek pijn
  • Zwakke benen of voeten
  • Been- en voetpijn, gevoelloosheid en tintelingen (ook bekend als ischias)
  • Verlies van blaas- of darmcontrole

Chiropractie Zorg voor Schade aan de Schijf

Chiropractische zorg in Vlaardingen voor schijfverwondingen heeft een bewezen staat van dienst op het vlak van zowel pijnverlichting op de korte termijn als herstel op de lange termijn. Een chiropractische behandeling omvat een grondige beoordeling van uw medische geschiedenis en röntgenfoto's, evenals een lichamelijk onderzoek om de omvang van de schijfverwonding en de juiste behandeling te bepalen.

De aanpak die wordt gevolgd, wordt op maat gemaakt voor uw specifieke probleem en omvat altijd zachte aanpassingen aan de wervelkolom om de zenuwen te ontlasten en de pijn en het ongemak op te lossen. Als je een schijfverwonding hebt, bel dan vandaag ons team bij Chiropractie Holystaete om een ​​consult te ontvangen en het pad naar herstel te beginnen.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754