Lijdend aan Scoliose in Vlaardingen?

 scoliosezorg wordt geholpen door chiropractische zorg

Bent u op zoek naar de beste chiropractor in Vlaardingen die zorgt voor scoliose? Typisch begint scoliose als een kleine buiging in de wervelkolom die geleidelijk over een levensduur vordert. Een diagnose van scoliose wordt gesteld wanneer de wervelkolom meer dan tien graden naar rechts of links buigt wanneer een patiënt tegenover de onderzoeker staat. Zodra de wervelkolom is doorgeschoten naar extremere stadia van scoliose, kunnen er ernstige gevolgen voor de gezondheid zijn.

Het goede nieuws is dat als de buiging van de wervelkolom al vroeg wordt ontdekt en Chiropractische zorg wordt ontvangen, kan worden voorkomen dat deze naar een slopende staat kan worden verplaatst. Dit artikel zal u een kort inzicht geven in hoe scoliose zich ontwikkelt en de impact die dit heeft op uw gezondheid. Het zal ook laten zien hoe scoliose kan worden vastgesteld, en hoe chiropractische zorg in Vlaardingen kan werken om de effecten terug te draaien en uw lichaam weer volledig gezond te maken.


Scoliosebehandeling in Vlaardingen

Scoliose is een buiging of kromming in de wervelkolom waarbij een gezonde wervelkolom volledig verticaal zou zijn. De exacte oorsprong van de curve is vaak moeilijk te traceren. In het begin is het misschien maar een kleine bocht die wordt veroorzaakt door een eenvoudige verkeerde uitlijning van enkele wervels. Na verloop van tijd zal het lichaam beginnen te compenseren, het opbouwen van het spierstelsel dat door zal gaan met het trekken van de wervelkolom in de zijwaartse bochten om ervoor te zorgen dat het hoofd vlak blijft.

Deze verkeerde uitlijning kan optreden vanwege posturele problemen, degeneratieve ziekten en traumatische ongevallen. Hoewel veel gevallen van scoliose beginnen terwijl het lichaam snelle ontwikkelingsverschijnselen doormaakt, met name in de leeftijd van 10-12 jaar, kan de aandoening zich ook bij oudere volwassenen ontwikkelen. Bij oudere mensen wordt scoliose vaak veroorzaakt door degeneratieve aandoeningen zoals osteoporose.


Wat zijn de gevolgen van scoliose?

Als scoliose en de oorzaak niet worden gecontroleerd, kan dit leiden tot ernstige gevolgen op de lange termijn. Scoliose wordt geassocieerd met pijn in de rug, nek, schouders en billen. Het kan leiden tot opnieuw optredende verwondingen en is gekoppeld aan ischias. In ernstige gevallen kan dit leiden tot verminderde long- en hartcapaciteit, pijnlijke menstruatie en lichamelijke beperkingen.


Hoe wordt Scoliose geïdentificeerd?

Ouders, of iemand in de buurt van de persoon met scoliose, zijn vaak de eersten die het opmerken, omdat de schouders en het bekken niet langer waterpas lijken. Een lichamelijk onderzoek zal de gang beoordelen en visuele en manuele onderzoeken gebruiken om de kromming van de wervelkolom te beoordelen. Een Adams Positietest, waarbij de patiënt zo ver mogelijk naar voren moet buigen, kan aangeven of er een probleem aanwezig is of niet. Als een merkbare kromming wordt ontdekt, wordt een röntgenfoto gebruikt om de mate van scoliose te bepalen.


Chiropractische zorg voor scoliose

Een professionele chiropractor is getraind om een ​​grondig onderzoek te voltooien dat de aanwezigheid van scoliose zal bepalen. Zodra het probleem is vastgesteld, voert de chiropractor een volledige gezondheidsgeschiedenis uit om eventuele factoren te identificeren die kunnen bijdragen aan de aanwezigheid van scoliose. Deze beoordeling helpt om de geschikte behandeling voor het specifieke geval te bepalen.

Chiropractische zorg in Vlaardingen is een zachte en conservatieve benadering van de behandeling die de progressie van scoliose kan voorkomen, vertragen en stoppen. Een chiropractor zal waarschijnlijk specifieke spinale aanpassingen uitvoeren om de compensaties van het lichaam om te keren en te helpen bij het herstelproces. Als u op zoek bent naar een veilige, niet-invasieve benadering voor de behandeling van scoliose, heeft chiropractische geneeskunde uw rug.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754