Vlaardingen Chiropractor Beschrijft Stretching

De Chiropractor Beschrijft Stretching

Vlaardingen Chiropractor Describes Stretching

Je spieren, pezen en ligamenten flexibel houden door regelmatig uit te rekken, is een belangrijk, maar een vaak genegeerd stuk van de algemene gezondheidspuzzel. Veel mensen vinden stretchen tijdrovend en saai, maar het helpt tal van verschillende blessures voorkomen en heeft een anti-aging effect op het lichaam. We zien veel patiënten in onze praktijk die mogelijk hun rugpijn, nekpijn of schouderpijn hadden kunnen vermijden met een strekroutine van goede kwaliteit.

Belangrijke Redenen voor Stretching

De belangrijkste reden om regelmatig te stretchen, is omdat het je spieren verlengt en de flexibiliteit vergroot. Veel spiertranen en -stammen kunnen worden vermeden als die spieren niet zo kort en strak waren. Bovendien helpt het strekken van de grotere spieren van je quadriceps, hamstrings en kuiten om je lagere rugspieren te verlengen, waardoor het voordeel nog meer wordt verhoogd.

Wanneer moet ik stretchen?

Stretching voert u uit vóór en na de training dit om het risico op letsel te verminderen. Wellicht voelt het voor u fijn om met wat lichte gymnastiekoefeningen de koude spieren warm te maken om de kans op blessures te verkleinen.

Tips en trucs uitrekken

Tijdens uw consult bij onze praktijk in Vlaardingen kunnen we u helpen om geschikte strech oefeningen voor u te vinden. Zelfs een licht gespannen spier kan pijn veroorzaken en uw vermogen om te trainen belemmeren. Neem altijd de tijd wanneer u stretch oefeningen doet. Wij adviseren u om voorzichtig te rekken en u te concentreren op wat u doet. Als u rustig door blijft ademen en ontspant dan voelt u zelf hoe ver u kunt gaan. Probeer een beeld in u hoofd te vormen van de spiergroep die u uitrekt en zie hoe deze zich verlegt. Het belangrijkste advies wat wij u mee willen geven is dat het goed voelt. Als het uitrekken van een spier pijn veroorzaakt, dan kunt u beter stoppen met de oefening. Kortom met de juiste behandeling in combinatie met de juiste rek oefeningen kunt u blessures voorkomen en alle delen van je lichaam fit houden.

Bij Chiropractie Holystaete helpt ons team u om uw vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754