Wat is Chiropractie en een Chiropractor (Doctor of Chiropractic)

Chiropractie Vlaardingen XB Arts met wervelkolommodel

Chiropractie is de Kunst, Wetenschap en Filosofie van, het herstellen van segmenten van de wervelkolom in de juiste positie, met als doel de zenuwinterfentie te verlichten, beweging te verbeteren en er zo voor te zorgen dat de spieren weer normaal kunnen functioneren, dit zonder medicijnen. Een verandering in de positie van de wervelkolom kan resulteren in druk op de zenuw, de bewegingen blokkeren en kan spierfuncties veranderen. De zenuwen van de wervelkolom brengen boodschappen door van de hersenen naar de spieren en organen van het lichaam en zijn omgeven door 24 wervels. Een sublocatie kan resulteren in abnormale zenuwimpulsen wat leidt tot abnormale functie.

De opleiding van een Doctor in Chiropractie is gelijk aan die van een medische arts, echter bij Chiropractie ligt de nadruk op de relatie tussen de structuur van de wervelkolom, spieren en zenuwen. Deze studie is normaal 4 jaar op de universiteit (vereist is een Bachelor in de Wetenschap ) en 4 jaar op een universiteit voor Chiropractie. Het woord Chiropractie kan in twee helften gebroken worden-chiro (gedaan met de hand) en praktijk (de actie of het proces van het doen van iets). Een chiropractor gebruikt zijn of haar handen en een adjusting tafel om een blokkade in de normale positie terug te brengen.

De definitie van gezondheid is het geluid van lichaam of geest: vrijheid van ziektes of klachten. Elke anatomische kaart toont aan dat de heupen, schouders en ogen gelijk staan. Dit is de goede positie van de wervels en is nodig om de spieren en gewrichten normaal te laten functioneren. Een verandering in deze posities zal resulteren in een verandering van de spierfunctie en verlies van de bewegingen van de gewrichten. Bijna iedereen heeft wel eens iemand horen zeggen dat hij zich 80 voelt, dit is meestal het resultaat van verandering van positie in de spinale niveaus, verlies van beweging van de gewrichten en overbelasting van de spieren.


Myovision Scan

In onze praktijk werken wij met de nieuwste technologische toepassingen zoals de Myovision scan 8000.

Spieren krijgen elektrische signalen doorgestuurd vanuit de zenuwen. De Myovision scan 8000 is ontwikkeld om de elektrische spanning van de spieren van de wervelkolom te meten.

De taak van deze spieren is de wervelkolom te beschermen en in optimale conditie te houden. Dit is de reden waarom het belangrijk is om de spieren in de rug in goede conditie te houden. Als er subluxaties (wervels die de zenuwen irriteren) in de wervelkolom aanwezig zijn, zullen de spieren proberen dit te corrigeren. Hierdoor gaat de spanning afwijken van het normale niveau.

De Myovision scan 8000 brengt deze spanning (en daarmee de afwijking) in beeld en is dus een objectief hulpmiddel bij het opsporen van subluxaties.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754