Fitness Tips van een Chiropractor in Vlaardingen

Fitness Tips van een Chiropractor in Vlaardingen

fitness tips from a chiropractor

Een chiropractor in Vlaardingen is geen onbekende in het zien van patiënten die zichzelf hebben geblesseerd aan sporten of sporten. Getrokken spieren, verrekkingen, verstuikingen, ligamentische tranen en uitgelijnde schijven maken allemaal deel uit van de oefening. Vrijwel elke vorm van fitness letsel kan met succes worden beoordeeld en behandeld met chiropractische zorg, maar preventie is een nog beter recept. Hier zijn enkele fitness-tips van een chiropractor in Vlaardingen die u ter harte zou moeten nemen.

Belang Van je Warming-up

Heel vaak staat het podium op een blessure, zelfs voordat je begint met trainen. Warming-up is een integraal onderdeel van elk veilig fitness-regime, maar het is ook een stap die veel mensen verwaarlozen. Als je spieren koud en strak zijn en je begint met trainen, vergroot je het risico om aan een hamstring te trekken, je onderrug te spannen of een ligament te scheuren. Licht strekken of wat zachte gymnastiek voordat je gaat trainen, het bloed laten stromen, je spieren verlengen en de kans op pijn doen verkleinen.

Juiste Techniek om Letsel te Verminderen

Het gebruik van de juiste techniek tijdens het uitvoeren van een specifieke oefening of het spelen van uw sport is ook een cruciaal element om letsel te voorkomen. Leer hoe u de oefeningen en bewegingen correct kunt uitvoeren en volg deze instructies elke keer dat u speelt of oefent. Probeer altijd binnen je eigen vaardigheidsniveau te blijven en overdrijf het niet. Concurrerend zijn is geweldig, maar als je jezelf te hard pusht, kun je uiteindelijk voor een langere periode niet in de commissie zitten.

Flexibele Spieren Worden Sneller Hersteld

Het behouden van een goede flexibiliteit in al je spiergroepen zal je atletisch vermogen verbeteren en het zal blessures voorkomen. Ontwikkel een stretchroutine en houd je eraan, zodat je in Vlaardingen geen chiropractor hoeft te bezoeken met een blessure die je had kunnen voorkomen. Rek ten minste de spieren uit die u het meest gebruikt in uw specifieke sport of activiteit.

Kritieke Cool-Downs

Goed afkoelen na het trainen is een andere belangrijke fitnesstip die Vlaardingen chiropractoren aanbevelen. Zorg na je trainingssessie of -spel voor 10 of 15 minuten en strek je spieren en gewrichten uit voordat je klaar bent. Net als bij het opwarmen, zal afkoeling je helpen spanningen, verstuikingen en spiertrekkingen te voorkomen.

Vergeet niet om gedurende de dag water te drinken om je spieren en schijven goed gehydrateerd te houden. Dit gaat ook een lange weg naar het voorkomen van blessures. Als je jezelf pijn doet, ondanks je beste preventie-inspanningen, aarzel dan niet om een chiropractor te bellen en het behandelproces te starten. Hoe eerder je begint, hoe sneller je wordt genezen en weer terug. Ons uitstekende team bij Chiropractie Holystaete is er om te helpen.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754