Is het Gewoon Rugpijn in Vlaardingen

Is het Gewoon Pijn in de Rug?

Is It Just Back Pain in Vlaardingen?

Als je in je leven rugklachten hebt meegemaakt, maak je deel uit van een overweldigende meerderheid in Vlaardingen. De meesten van ons zullen rugpijn ervaren op een of ander moment na zwaar of ongemakkelijk tillen of na een zware training. Als de pijn afkomstig is van een gespannen spier, zal deze zichzelf waarschijnlijk binnen een paar dagen rust oplossen. Als de pijn niet gespierd is, nou, dan heb je een groter probleem om mee te kampen, waarschijnlijk een letsel aan de wervelkolom. Onze Vlaardingen chiropractor kan helpen.

Deze verwondingen zijn niet ongebruikelijk en kunnen buitengewoon pijnlijk zijn. Het is belangrijk om de anatomie van de wervelkolom te begrijpen, inclusief de schijf, en hoe deze een rol spelen in uw algemene gezondheid van de wervelkolom. Vooral in gevallen waarin ze hernia of dunner worden als gevolg van een degeneratieve ziekte zoals artritis.

De Spinale Schijf

Er zit een kussen tussen elk van de wervels, dit worden tussenwervelschijven genoemd. Ze zijn een samenstelling van het kraakbeentype met een zacht gelachtig centrum en een sterkere schil, een ligamenteuze wand, die de gehele schijf omhult. Ze zijn bevestigd aan de wervels en fungeren als een soort schokdemper en kussen om te voorkomen dat de wervels tegen elkaar wrijven. Ze beschermen niet alleen tegen impact, ze spelen ook een cruciale rol bij het flexibel en extreem sterk houden van de wervelkolom.

Wanneer een schijf uitsteekt of uitpuilt, begint de gel in het midden van de schijf uit te duwen tegen de hardere buitenomhulling of de ligamenteuze wand van de schijf, maar deze wand is nog niet gescheurd. Statistieken tonen aan dat bijna 60% van de volwassenen daadwerkelijk één of meer uitpuilende schijven heeft, maar ze zijn asymptomatisch, wat betekent dat ze geen symptomen van pijn ervaren. Zodra de inwendige gel de buitenste ligamenteuze wand begint te scheuren, is de schijf gevorderd van wat als uitstekend voor hernia wordt beschouwd. Een uitpuilende of hernia van de schijf kan leiden tot irritatie van de zenuwen, ontsteking, mogelijke gevoelloosheid en vrij vaak ernstige pijn.

Een gescheurde schijf of schijf-extrusie is een ernstige aandoening die ontstaat wanneer de inwendige gel volledig door de hardere ligamenteuze wand van de schijf scheurt. Omdat de gel aan ernstige rugpijn ontsnapt, kan extreem uitgestelde beweging het gevolg zijn.

Neem de eerste stap naar verlichting en herstel je levenskwaliteit! Bel vandaag nog onze chiropractorenteam van Vlaardingen om een ​​consultatie te plannen om uw toestand te begrijpen en hoe u deze voorzichtig kunt behandelen.

OPENINGSTIJDEN


maandag
800 - 1900


dinsdag
Gesloten


woensdag
800 - 1900


donderdag
Gesloten


vrijdag
800 - 1900


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Holystaete
Churchillsingel 488
3137 XB Vlaardingen
010 474 9754